Yoga in Mandrem
Door: Karin
Blijf op de hoogte en volg Karin
04 November 2010 | India, Mandrem
Ina, Lizanne en ik zijn nu 4 dagen in India en de eerste cultuurshock te boven. Tot zaterdagochtend zitten we in het Ashiyana yoga retreat center. We beginnen de dag om 8 uur met twee uur yoga (gelukkig niet van die hele intensieve, maar met veel ontspanning tussendoor), om 10 uur ontbijt. Om 16 uur weer twee uur yoga en om 19 uur avondeten. En dan naar bed! Haha, de afgelopen nachten hebben we echt bij moeten slapen. De eerste nacht hebben we van acht tot acht geslapen!
Zondag begon de reis op Utrecht Centraal om 12 uur smiddags (een etmaal reizen voor de boeg). De eerste vlucht met Emirates was erg relaxed! Goed eten (ze staan ook bekend om de goede service) en een eigen entertainmentset. Met In Treatment seizoen 2, Dexter seizoen 4 (heb aflevering 2 en 3 gekeken, Marcel!) en lekkere muziekjes (nieuwe cd van Arcade Fire). En heel toevallig kom ik Ingrid tegen (van mijn intervisiegroepje). Zij gaat 3 maanden reizen in Japan, Nepal en de Filipijnen. Te toevallig toch?
4 uur wachten in Dubai... (het palmeiland in zee niet gezien). Volgende vlucht... weer In Treatment.. weer goed eten... Mumbai: uit het vliegtuig zien we moderne gebouwen, en alle ruimte er tussen opgevuld met de golfplatendaken van sloppenwijken. Contrast! Het schijnt dat het gros van de mensen met een prima, gewone baan toch in een sloppenwijk woont... Weer 5 uur wachten op de laatste vlucht naar Goa.
Bij aankomst stond onze taxidriver al op ons te wachten. Links rijden, en toeteren! Iedereen met een gemotoriseerd voertuig toetert naar alles! Niet opgefokt, maar gewoon: ' Hier kom ik', 'Ik heb je gezien' . En voortdurend inhalen, midden op de weg hangen, heilige koeien ontwijken (aanrijding met een koe: 12 jaar gevangenisstraf) en motorfietsen met Indiase dametjes achterop (die zitten met beide benen aan een kant, als op een fiets) . En alles natuurlijk zonder helm. Uitzicht op rijstvelden, de zee, armoedige en minder armoedige huisjes. Vochtige warmte. Zo anders dan een etmaal geleden!
Bij aankomst bij Ashiyana yoga retreat in Mandrem vertellen ze dat de moesson - die normaal tot eind september duurt- , nu tot vorige week aanhield. Vandaar dat het eruit ziet alsof er een flinke storm is geweest (het is ook zo!). De komende dagen zijn alle mensen druk bezig met opruimen, opbouwen van de hutten (voor toeristen) en strandbarretjes... Met de dag wordt het paradijselijker. Gelukkig, want ik was eerst een beetje geschrokken en teleurgesteld van de bende.
Het dorpje Mandrem is klein: een paar winkeltjes, internetcafe, guesthouses maar prima en rustig. Als je 250 rupee voor een tas betaalt (4 euro) ben je al 'afgezet'. En een heerlijke lunch met curry kost 80 - 100 rupee (nog geen 2 euro!). Zelfs bij de meest shabby tentjes verkopen ze het heerlijkste eten.
Gister werd onze shoppingtrip naar de Fleamarket in Ajuna bruut verstoord door een tropische regenbui (laatste staartje van de moesson?), die de hele middag aanhield. Bummer.. Wel erg opdringerige verkopers daar en heel veel dezelfde 'troep' (die in de meeste gevallen niet eens in de streek of in India zelf is gemaakt!) (Jaja, ik zal m'n best doen voor leuke souvenirs!). Sieraden, sarongs, sjaals, houtwerk en nog meer sieraden. Elke verkoper spreekt je aan: 'Hey Barbie (tegen Lizanne), come to my shop!', Just come and take a look, I make a good price' ...
Morgen (5 nov) ben ik jarig en heb ik, als kado voor mezelf, vast een massage geboekt, 1,5 uur (rug, nek, hoofd, gezicht, alles voor 1000 rupee, vast ook nog teveel betaald). Ben benieuwd. Ina is er nu een aan het ondergaan.... Dus ik zal horen hoe de ervaring was!
04 November 2010 - 10:25
Marcel:
hi! leuk te lezen en blij te horen dat ik weer twee afleveringen Dexter kan kijken! :-) xx -
04 November 2010 - 19:20
Annemie:
he meis! klinkt goed allemaal.. behalve die moesson en afzetters dan ;)
Alvast een hele fijne verjaardag! Geniet van je massage! kus Mie -
05 November 2010 - 16:57
Jan En Geesje:
hey karindia,
hebben ze daar ook chocoladetaart? ha ha
van harte gefeliciteerd met je verjaardag. we wensen jullie nog een mooie tijd daar in de verte. mooi om je verhaal te lezen!!
liefs van jan en mij,
geesje
was de massage fijn? -
06 November 2010 - 10:52
Rog En Blin:
Gefeliciteerd en kussen vanuit Nederland!
Hoe was de massage? Is er iemand over je rug heen gelopen?? :)
Liefs, Rog en Blin
PS : groetjes aan Barbie en Ien :)