Stranddagje
Door: Karin
Blijf op de hoogte en volg Karin
07 November 2010 | India, Arambol
We zijn nu voor twee dagen neergestreken in het relaxte Arambol. Meer mensen, meer barretjes, meer gezelligheid (en meer shops! Stuur de kadowensen maar door). Gisteren (laatste foto) zag ik bij zonsondergang een school (kudde? troep?) dolfijnen in de baai!Vandaag hebben we heerlijk in de lauwwarme zee gezwommen en op een strandbed gehangen, kleurtje gekregen. Hoezo vakantiegevoel!
Afgelopen vrijdagochtend werd ik door Ina en Lizanne verrast met slingers en ballonnen! Toen voelde ik me echt jarig. Marcel had me al telefonisch gefeliciteerd om 0.00 uur! (toen was ik in NL nog helemaal niet jarig, het was bij jullie 19.30 uur). Jullie ook nog bedankt voor smsjes en berichtjes!'s Middags hebben we appeltaart en brownies gegeten en kreeg ik leuke kadootjes! o.a een klein beeldje van Hindu-god Ganesh voor geluk! Oja en de massage was een interessante ervaring. Soms erg fijn, soms zozo. Tja, niet helemaal dezelfde hygiene standaarden. 's Avonds na het eten zetten Ina en Lizane 'Happy Birthday' in en kreeg ik een birthdaycake!(zie foto) Mmm, weer chocola! 's Avonds op stap ging niet volgens plan, geen taxi te vinden ivm Diwali, een Hindu-feestdag! Een rondje cocktails bij een strandbar dan maar. Proost!
Diwali, festival of lights, is een belangrijk 5-daags Hindu feest. Ze vieren dat de demonen verslagen zijn, het goede het kwade overwint. Het wordt gevierd met veel lichtjes, vuurwerk, verbranden van papieren poppen van demonen (zie foto)en de familie komt bij elkaar. Bij Ashiyana hielden ze/we een chantsessie waarin we, gezeten in en kring gezamenlijk mantra's gezongen hebben waarin de Hindu-goden werden geeerd en een offer gebracht (geen bloed of dooie beesten, wees maar niet bang: bloemen en fruit). Ja, echt ik deed ook mee.... Zweef he... (zie foto)
Nou daar laat ik het even bij. Morgen gaan we naar Panaji.
Namaste!
07 November 2010 - 11:54
Geesje:
wat toch leuk om je zo een beetje te zien daar!
marcel is weekendje hier,
samen met jan nu bezig met 'watermanagement'.
vanavond stoofpeertjes.
en dat zweven... dat zie ik zonet nog niet gebeuren. helemaal in het nu kunnen zijn, laat zich door veel mensen makkelijk vertalen als zweven. daar zit het um in denk ik.
have fun met zn 3-een karin!
see you
geesje -
07 November 2010 - 12:24
Malou:
Nog van harte lieve Kaar met je verjaardag!!
Jullie verhalen zijn jaloersmakend!!
Dikke kus ook aan Ien en Lizanne -
07 November 2010 - 12:46
Eva:
Ha meissie. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Wist niet dat je per sms bereikbaar was, luxe hoor. Klinkt als een leuk verjaardagsfeestje en die taart ziet er heerlijk uit! Veel plezier nog.. Kus -
07 November 2010 - 14:08
Lies:
Hee Ka,
Gefeliciteerd nog met je verjaardag! Ziet er erg gezellig en relaxed uit allemaal. Geniet er nog van samen!
X Lies -
08 November 2010 - 11:25
Ans:
Hey lieve Ka,
Ook van mij nog een verlate verjaardagkus! En heel veel plezier nog!
Liefs, Ans