Ik wil niet meer..... - Reisverslag uit Isla Mujeres, Mexico van Karin - WaarBenJij.nu Ik wil niet meer..... - Reisverslag uit Isla Mujeres, Mexico van Karin - WaarBenJij.nu

Ik wil niet meer.....

Door: Karin

Blijf op de hoogte en volg Karin

21 Juli 2006 | Mexico, Isla Mujeres

Hallo,

Ja, ik zit er even goed doorheen. Voel me op dit moment erg alleen aan de andere kant van de wereld. Heb de afgelopen week nog wel weer leuke dingen meegemaakt maar ook minder leuke en heb vooral steeds vaker een heimweebui dan voorheen. Kan beter dus. Vorige week ben ik naar de huisarts gegaan omdat enkele wondjes op mn voet wel heel erg raar begonnen te doen. Ik had een tijdje geleden een jongen gesproken die op Utila een infectie met een vleesetende bacterie had opgelopen. Zijn armen en benen zaten onder de zweren. Dus ik zag het al aankomen. Gelukkig is het nu, na een aantal dagen smeren met antibiotica-creme een heel stuk verbeterd. Dus ik denk dat deze narigheid aan mij voorbij is gegaan, gelukkig. Vandaag was echt het toppunt van ellende. Mijn camera is gestolen!! Natuurlijk had ik net gister bedacht dat het weer tijd werd voor een backup... en dat niet gelijk gedaan. Zul je altijd zien. Gelukkig heb ik jullie al wat leuke foto´s op internet kunnen laten zien... Maar ja, alles van de laatste maand is weg. En ik ben in- en inverdrietig. Kortom, ik heb in een week zowel de spreekkamer van de dokter als het politiebureau van binnen gezien. Ben behoorlijk aan het eind van m´n Latino dus.

Maandag ga ik naar Cuba, ik hoop dat ik mezelf tegen die tijd voldoende opgepept om er nog drie weken alles uit te halen wat erin zit. Ik heb er niet voor niets zo lang naar uit gekeken. En ik val waarschijnlijk met mn neus in de boter: ik kan misschien Carnaval in zowel Santiago als Havana meemaken.

Maar wat ik verder nog heb gedaan aan leuke dingen: maandag ben ik gaan duiken. Het was weer erg fijn om je als een gewichtsloze astronaut op een andere planeet te wanen. We hebben een hele grote rog gezien, zo groot als ik zelf! En weer een nurseshark, die recht op me af kwam zwemmen. Een een hele grote kreeft, die zeker een hele BBQ kan vullen. En baracudas, de lelijkerds! Het leukste was dat we door nauwe ´steegjes´ en poorten in de rotsen gingen. Net alsof je in een aquarium zwemt (daarin hebben ze ook vaak van die miniatuur bogen). De volgende de dag ging Johan (de Zweed) duiken in de Cenotes. Dit zijn een soort grotten waardoor een onderaardse rivier stroomt. En wij gingen mee om te snorkelen. IJskoud water... En het was best wel spooky, van die stalagmieten en stalagtieten onder water, in het donker... Maar natuurlijk konden wij niet zover naar binnen. Ik zou misschien ook nog wel eens zon duik willen doen, maar het blijft toch ook wel een beetje eng, brr. Dezelfde middag ben ik nog in de bus gestapt om nog even in Playa del Carmen rond te struinen en wat te gaan shoppen (dr moest natuurlijk een verjaardagskado gekocht worden voor mijn geliefde broeder). Ben gelijk de McDonalds ingerend (waarom doe ik dat toch... het voelt als een soort westers oerinstinct). Veel leuke winkels daar! Of het nou een goed of een slecht idee was dat ik m´n pinpas was vergeten weet ik niet, maar ik had alleen geld voor het ´broodnodige´. Aargh!! Ik had daar flink met de pesos kunnen strooien. Verder ook leuk om eens te zien hoe een echte touristische trekpleister eruit ziet, met alle mega hotels en het strand vol met ligbedjes. Tulum is over 10 jaar waarschijnlijk net zo (verpest), helaas.

Woensdag heb ik de bus gepakt, met de hele bliksemse zooi, richting Cancun. En van daaruit de boot naar Isla Mujeres. Om een uurtje of 3 lag ik weer fijn op het strand. In het hostel kwam ik twee (andere) Engelse meiden tegen die ik uit Tulum kende, en good old Omar, de Israeli, die ik inmiddels al vier keer tegen het lijf ben gelopen (en ongetwijfeld weer in Cuba ga zien. Hij is al bijna twee jaar achter elkaar in z´n eentje aan het reizen. Ongelooflijk. Je ontmoet zowiezo veel Israeli´s hier... Na twee of drie jaar in het leger te hebben gezeten (verplicht voor alle 18 jarigen, man en vrouw!), willen ze heel graag het land een tijdje ontvluchten. Snap ik best, moet vreselijk zijn). Maar goed, in het hostel was een gezellige bar, dus fijn gekletst.

De volgende dag heb ik met Sarah en Charlotte en golfkarretje gehuurd om over het eiland te gaan cruisen, op zoek naar de beste snorkelplek. Die vonden we niet, maar we hebben wel een schildpaddenfarm aangedaan, waar we zeeschildpadden in alle maten en een aantal soorten hebben mogen bewonderen. Wat een scheetjes. En we hadden zoveel lol, de hele weg lag vol met soms zichtbare en soms minder zichtbare speedbumps... dus we hebben behoorlijk wat afgebumpt. Bovendien had een van de Engelse meiden lichtelijk de neiging om links van de weg te gaan rijden...

Daarna heb ik ze weer uitgezwaaid op de boot. Zij gaan, ik blijf. Morgen wordt waarschijnlijk weer een stranddagje.

Wordt vervolgd!

x Karin

• 21 Juli 2006 - 12:45

My:

he Ka, wat kl*te zeg van je camera en pootjes.. Wel goed dat je jezelf weer bij elkaar geraapt hebt.. Je maakt nog veel leuke dingen mee! Liefs Annemie

• 21 Juli 2006 - 18:21

ANke:

guapa.
    ben net weer terug in NMGN. wou je snel zeggen, dat ik vaak aan je denk en je morgen een mail ga sturen.
    dikke kus!

• 21 Juli 2006 - 23:23

Ien:

He lieve Ka!
    Ik weet een beetje hoe je je voelt..Charly en ik zijn eergister overvallen, maar gelukkig zijn we met de schrik vrijgekomen. Maar het was wel heel eng! Ik ben blij dat ik over drie dagen het vliegtuig naar Amsterdam pak. Ik ga aan je denken in het vliegtuig!

Zet em op lief vriendinnetje! Nog maar drie weken! Probeer nog zo veel mogelijk van alles genieten en als je het echt niet meer trekt, kun je altijd nog informeren of je niet eerder naar huis kunt komen!

Ik ben supertrots op!
    Hele dikke zoen en knuffel!
    Liefs Ien

• 22 Juli 2006 - 06:47

Eefje:

Hey karin, wat vervelend om te horen dat je camera gestolen is, maar positief blijven!!! Het leven op reis brengt ook veel moois en daar moet je van genieten. Het was leuk je ontmoet te hebben hier in de bergen in Honduras. Ook erg grappig om met een ras echte (ex)student uit nijmegen te kletsen. Geniet van Cuba en tot snel (relatief gezien dan) in Nijmegen. Kus Eefje

• 22 Juli 2006 - 10:30

Anke:

Wat jammer van je fotos!!

Over 3weken sluiten we je weer in onze armen meis.. en dan denk je na 3 weken weer,, mm was ik maar weer op reis. Geniet van je Cuba-toetje! Vind het echt knap hoe je het doet allemaal tijdens dit avontuur.
    liefs Anke

• 22 Juli 2006 - 15:27

Maren:

Hola Karin!!
    Wat klote zeg van je camera, maar je moet maar denken dat je alles in het echt hebt gezien en dat is toch veel mooier. Ik zal er nog maar flink van genieten want hier in Nederland is alles weer hetzelfde. Veel plezier in Cuba

Groetjes Maren (uit San Cristobal)

• 22 Juli 2006 - 18:35

Guido En Betsy:

Haai Karin, Wat vervelend van die camera. Je moet maar denken dat je dat ook in Amsterdam of Exloo had kunnen gebeuren. Jammer van de foto's. Dit soort dingen en heimwee zijn dingen die je niet voor kunt zijn, maar het sterkt je voor de toekomst. Wie veel reist kan veel verhalen. Cuba wordt vast fantastisch. Koop een nieuwe camera en "voruit met de geit".
    We volgen je op de voet in Cuba.

Groeten van Guido en Betsy

• 22 Juli 2006 - 19:46

Jeroentje:

He Karinnetje!

HUP HUP HUP!

Die handje, die handjes, die handjes in de lucht!HE!!

Met z'n allen.....!!!!!

Daarrrr gaaaat ie!!

Ja, ja, ja, ja, ja!

Happy, happy, happy!

Love, love, love!

..zoals je ziet is dat mental coaching voor mij een koud koekjee/een kunstje van eigen deeg. Deze jongen is een ware woordengoochelaar.

Mijn nieuws: Ik heb een appartement weten te bemachtigen in Berlin, vanaf 1-8! Aan de kottbusser damm in Kreuzberg. Je bent daar altijd welkom! En, mijn scriptie is zo goed als af.

Pak ze!

Jeroen

• 23 Juli 2006 - 11:16

Www.ankehermsen.blogspot.com:

He Ka´tje!
    Bedankt voor je mail! Ik ben druk bezig met opruimen, zo komt iemand kijken nr mn kamer, hopelijk wil ze hem. Ben nat. weer allemaal dingen tegengekomen (pixx,plattegrond Roma, briefjes, dingen uit Berlijn,...). Heb mn blog nou verandert, dus nu zou je wel gewoon berichten kunnen plaatsen - hoop ik. xx

• 26 Juli 2006 - 19:22

Vero:

Ha die Ka!
    shit zeg van de camera! hoop dat je kan blijven genieten de laatste paar weekjes! X Vero

• 27 Juli 2006 - 10:20

ANke:

He Ka´tje.
    Hoe bevalt Cuba? Heb je al een van de luxe cigaren op?? ;-)

Ik heb bijna alles geregeld en ben klaar voor vertrek op maandag a.s.
    Nu nog afscheid nemen hier in NMGN. :-(
    Tot mails, meid!

xx

• 27 Juli 2006 - 12:25

Marc:

ha die K!

lees ik zomaar dat jij het ff niks vindt, daar aan de andere kant van de grote plas. Laat je niet gek makuh door boeven en ander gespuis. En die Fidel diedel de groeten.
    Aju, Marc

• 31 Juli 2006 - 14:18

Sytse:

Hey Kaar! Klote van je camera. Wees blij dat ze geen herinneringen en ervaringen kunnen stelen... Geniet er nog van, zodra je weer in Nederland bent, wil je waarschijnlijk binnen een maand weer terug.