Chiang Rai (en Phuket) - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Karin - WaarBenJij.nu Chiang Rai (en Phuket) - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Karin - WaarBenJij.nu

Chiang Rai (en Phuket)

Door: Marcel en Karin

Blijf op de hoogte en volg Karin

11 December 2010 | Thailand, Chiang Rai

Dag allemaal!

Misschien een beetje vreemd begin om dit deel van het reisverslag mee te beginnnen, maar overal waar we tot nu toe in Thailand zijn geweest is het Facebook wat de klok slaat. In de massagesalons, bij de supermarktkassa, de lokale Thaise eetzaak of bij een tankstation, overal staat wel ergens een laptopje met de netwerksite online. 24/7 lijken deze aziaten in de weer met hun vriendjes en vriendinnetjes...

Nu het toeristische deel. Vanuit Chiang Mai zijn we 200 kilometer noordelijker gereisd naar Chiang Rai. Meer nog dan Mai ademde Rai een Aziatisch sfeertje. Temeer omdat het stadje een heel stuk minder toeristisch is, snuif je veel meer het cultuurverschil met het westen op. Vooral de lokale markt was het aanzien waard, met chaotisch karakter en penetrante etensgeuren (of was het toch rot?).

Vanuit Rai (een verder niet bijster bijzondere plaats) huurden we een daggids die ons naar het Thaise Vaals bracht. Het drielandenpunt van Burma, Thailand en Laos dus. Onder de liefhebbers van opium ook wel bekend als de Golden Triangle. Het Hilltribemuseum in Rai was ook zeer de moeite waard. Het lot van veel tribes in Thailand hing samen met de teelt van opium. Zoals jullie wel zullen weten is elke drug hier uit den boze.

Na het drielandenpunt aan de Mekong trokken we nog via een stoffige gravelweg door naar Men Sai, aan de grens met Burma, het noordelijkste plekje van dit land.

Eerder op de dag werden we door een soort klein Zwitserland (moet Gijs aanspreken) gevoerd, maar dan met theeplantages gerund door geemigreerde Chinezen. Ook hier weer een lokale markt bekeken.

In Rai verder nog met een scootertje de omgeving verkend. Hotsprings, fraaie panaromas en twee mooie gele helmpjes (ook wel doppies genoemd) waaiden bij al te veel gas van de overigens keurig linksrijdende chauffeur (M) van onze hoofden.

Ook de prostitutie tierde welig, weelde tierig (hoe zeg je dat ook weer) iets met loeiende business in het noorden. Toch altijd weer een beetje een apart gezicht hoe middelbare blanke vooral Engelse mannen zich storten op de jonge (soms ook schone) Aziatische dames.

Na vier nachten Rai vlogen we door naar Phuket om ons even onder te dompelen in luxe. Nadat we in Kata in de verzengende hitte niet al te snel een guesthouse konden vinden, besloten we snel neer te strijken in een luxe resort. Ook de doldwaze taxirit van het vliegveld naar Kata zal daaraan hebben bijgedragen. (scheuren, schelden, toeteren, inhalen waar dat niet kan, rustig tanken tijdens rit, stukje verderop sigaretten kopen, dat werk...) Op Karon-beach allebei gruwelijk verbrand, dus voorlopig slechts strand in de schaduw. NB: verbrand op een bewolkte dag en onder een parasol!!!

Inmiddels zitten we anderhalve dag op het idyllische eilandje Koh Phi Phi. Hier zijn onze vakantiefoto's inmiddels van het niveau zoals je dat kent van de ansichtkaart. Azuurblauw, wuivende palmen etcetcetc... Vandaag heb ik mijn eerste duikles gehad en Karin (al ervaring) stroomt morgen in. Het is een driedaagse cursus. Morgen gaan we naar 12 meter op een of ander riff hier voor de kust. Daarna nog niet echt concrete plannen... We zien waar het heen gaat!! Het is in ieder geval heel tof! Jullie horen het! M en K

• 12 December 2010 - 15:23

Evelien:

Leuk leuk! Wij zijn jalours!!

Heerenveen heeft zojuist met 6-2 van Twente gewonnen!!

• 13 December 2010 - 16:10

Harm En Sjoerdje:

Zijn jullie op het strand van Karon veranderd in twee rose biggetjes? Komkommerschijfjes bieden uitkomst...
    Dat duiken naar 12 meter lijkt mij ook wel wat: maken jullie daar ook onderwaterfoto's van flora en fauna? Pake zol wel zeggen: "Ik viene et mar gevaorlik!!!"
    Geniet met grote teugen!

• 13 December 2010 - 19:15

Sarah:

Hoi wereldreizigers!
    Je hebt mensen die de economie draaiende houden met werken, anderen met geld uitgeven in luxe resorts. Verschil moet er zijn...
    Geniet er lekker van!
    Liefs, Sarah

• 13 December 2010 - 21:33

Roelof :

Klinkt nog steeds goed! Klassiekertje niet insmeren, blijft altijd leuk. Zijn daar ook foto's van? Ik raak wat uitgekeken op die ene.

Over het draaiend houden van de economie gesproken; lekker bakken Thai Bath daar blijven uitgeven aangezien die Euro over een tijdje toch niets meer waard is :-)

khawp khun khrap voor de verhalen en sawatdee khrap

• 14 December 2010 - 18:14

Anke:

hmmzz. net de zuurkool achter de kiezen, de kerstboom opgetuigd en er is nieuwe sneeuw in aantocht. Wat klinkt dit dan heerlijk! Fijn dat jullie zo goed toeven daar en ben benieuwd naar de duikervaringen! Geniet van de vrije tijd en het nog niet weten van wat je de komende twee weken gaat doen, heerlijk!

• 14 December 2010 - 18:50

Wilco:

Hey M & K,

Normaliter reageert Wilco nooit op dit soort sites....vandaag maak ik een uitzondering.

Waarom? Omdat ik jullie graag een erg fijne vakantie wil toewensen. Geniet nog maar ff van elkaar en de wondere wereld, over 2 weken kun je met je dikke jas weer in -1 naar buiten glijden....

Klinkt allemaal top wat jullie meemaken daar...had je bij moeten zijn, zoals alle reizigers waarschijnlijk achteraf zullen zeggen!

In ieder geval wens ik jullie middels deze weg vast een erf fijne Kerstemisss...

Groetjes Amsterdam Oud Zuid