Het duikavontuur en andere verhalen... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Karin - WaarBenJij.nu Het duikavontuur en andere verhalen... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Karin - WaarBenJij.nu

Het duikavontuur en andere verhalen...

Door: Marcel en Karin

Blijf op de hoogte en volg Karin

18 December 2010 | Thailand, Bangkok

Tja Phuket.... het schiereiland met verschillende strandplaatsen (waarvan Patong het ultieme sodom en gomorra is... en Kata beach waar wij zaten in iets mindere mate) gaan we niet missen. Al vellen trekkend (maar gelukkig geen biggetjes meer!) moeten we er helaas nog weleens aan terug denken...

Na een boottochtje vanuit een kleine 2 uur kwamen we aan op dit idylische eilandje Phi Phi (turquoise en diepblauw water, witte stranden, groene palmbomen!). Ook hier veel toeristische drukte, maar wel een goed sfeertje: de backpackers hangen in het plaatsje (Ton Sai) en de Chinese bulktoeristen in de resorts. (Grappig... waar Phuket duidelijk toebehoorde aan de Russische vakantieganger is Phi Phi veroverd door de Chinezen). Phi Phi is de place to be om te duiken, dus dat hebben we twee dagen gedaan!

Het duiken was fantastisch! Naast allerlei kleurrijk koraal en dito visjes (Nemo is gevonden!) hebben we (Karin) 3 schildpadden gezien. Ja van die grote.... op hun gemak knagend aan het koraal. En een black tip reef shark (wees niet bang: ongevaarlijk... niet zoals in Egypte...). Al dit moois is tussen de 3 en 18 meter onder water te zien. We hebben geen onderwater foto's gemaakt, maar voor de echte liefhebber zijn plaatjes te googlen. Duiken bleek echter niet zo Marcels ding (eenmaal is hij wel naar 12 meter afgedaald, maar de concentratie lag niet echt bij het onderwaterleven..)... de skills gingen hem op het droge toch beter af... Geef die jongen een surfplank!

Verder lekkere beats in de strandbarretjes, vuurshows, limbodansen, emmertjes cocktails naar binnen gieten (wij niet, maar de rest wel) (onze hangout was de Stones bar! Eva: bij jou bekend?)

Na dit duik- en feestgeweld wilden we rust en natuur: het werd Khao Lak (iets noordelijker aan de Andaman kust, en ditmaal al ingelijfd door onze Oosterburen)... chillen bij het zwembad, strandwandelingen (romantiek?? Daar zeggen we natuurlijk niets over). En Khao Sok, het best behouden regenwoud van Thailand! Een poging om een lokale bus ernaartoe te nemen mondde uit in een pickuprit gedeeld met de Duitse dames van het Feministisch Verbond.... Die ook besloten hetzelfde resort te boeken... en dezelfde tour naar het meer in het natuurreservaat de volgende dag. Het meer was mooi!! (gezien vanaf de longtailboot) gelegen tussen de steile karstrotsen... En veel groen... Vanaf de kajak konden we later een apenkolonie spotten! Trekking door de jungle gemaakt... rivieren doorwaad... giftige planten, spinnen etc, maar verder helaas geen groter wildlife (we bleven hopen op een beer of tijger... of toch niet).

Culinair

Laten we er een hele alinea aan wijden. Wat zullen we zeggen: het smaakt ons! We hebben 5 verschillende curry's ontdekt (rode, groene, gele, panang (spicy!) en mussaman) naar wens met pork, kip, garnalen of inktvis bereidt. Veel geroerbakte groente gerechten, soep, rijst en div. noodles. Smakelijk, zowel bij de restaurants als de goedkope eettentjes op straat (keukentje of zelfs een mobiele wok in een brommobielkarretje, enkele plastic stoelen en voila!). We hebben zelfs nog op Thaise wijze gegourmet: op een bak gloeiende kolen werd een soort omgekeerd vergiet geplaatst. In de rand hiervan werd bouillon gegoten en daarin kon je soep maken van groenten, garnale en vis en op het bolle deel kon je stukjes vlees bakken. Geniaal concept! Echter verse vis bereiden.... op Koh Phi Phi bakten ze er letterlijk niets van! Dat deden ze in Palolem, India een stuk beter (mmm.. Kingfish Tikka)! Verder is Karin er nog niet unaniem uit welke keuken lekkerder is: de Indiase of de Thaise.... De Thaise levert in ieder geval tot nu toe minder diaree op... Maar vegetarisch eten is hier moeilijk, daar overal wel oestersaus of gefermenteerde stinkgarnalenpasta in verdwijnt. Spicy kunnen we inmiddels goed handelen (wel met loopneuzen aan tafel...). Wijn is hier niet of erg duur... dat is jammer, maar Chang of Singha (lokale bieren) smaken ons prima.

Morgen vertrekken we naar Bangkok en beraden we ons verder over de invulling van onze laatste ruime week in het Thaise.... We willen eigenlijk nog graag naar Ankor Wat (oude tempelruinestad in Cambodja) en Koh Chang (eiland)... Maar of dit gaat lukken... Lieve lezer, later meer!

Alvast een hele fijne, koude, witte, gezellige, zonder familieruzies en irritaties, verbrande kalkoen en met heul veul goede rode wijn (die missen we hier nogal!) - kerstdagen gewenst!

• 18 December 2010 - 09:01

Annemie:

He Ka en Marcel,

wat klinkt dat heerlijk allemaal! En wij hier maar kou-kleumen ;-(

Geniet er nog eventjes van!

Kus Mie

• 18 December 2010 - 10:26

Malou:

Het klinkt super allemaal! Geniet van jullie laatste week!
    Kertsvieren in een warm land lijkt mij een nieuwe bijzondere ervaring!

Kus

• 18 December 2010 - 12:38

Ien:

WE GAAN NAAR INTO THE GREAT WIDE OPEN :-)!!!!! Het heeft wat moeite gekost, maar de LANGE voorpret kan beginnen! Nu nog de boottickets....

• 18 December 2010 - 13:37

Erik En Jo:

hoi karin en marcel
    Lekker hoor al dat eten daar maar wij hebben lekker warme chocomelk met slagroom en kniepertjes!! Ook heel lekker.
    Bedankt voor het kaartje met de overheerlijke plaatselijke delicatessen.
    Geniet nog van jullie laatste week en pak je goed in als je weer terug komt want het is hier kkkkoud.
    Groetjes uit winterwonderland.

• 19 December 2010 - 23:45

R&R:

Hi M&K.

Wij zien dat Marcel zijn scheermes heeft laten liggen in Sjang Rai :-) Die helm staat je overigens beeldig Karin. You have to go for yellow girl!

Coole verhalen en pica's en geniet van Bangkok! Check ff trouwens dat Tjaco van der Hout al audi5000 is vanuit de NL-ambassade...Wellicht heeft hij mijn adapter nog?

Rest ons nog te zeggen: HAPPY X-MAS!

Roelof en Rianne

• 20 December 2010 - 06:55

Belin:

Heerlijk om zo even, voor me aan het winterwonderland wagend, weg te dromen bij jullie verhalen! Gave foto's ook! Hoe gaaf dat jullie Tarzan gespot hebben ;-)

xxxblin

• 21 December 2010 - 15:59

Jaap En Janny:

Hoi Karin en Marcel,

Bedankt voor jullie kaart, Fastfood in Thailand. Ik denk dat "Piet Patat" meer iets voor ons is. Geniet nog even van al het "moois". Fijne feestdagen en een goede reis naar huis toegewenst.

Groeten !!!

• 21 December 2010 - 20:14

Marieke En Dirk :

He Marcel en Karin,

Nog steeds aan het genieten zo te lezen en te zien. Mooie plaatjes delen jullie met ons. Hier nog altijd winter.... en hoe, het zout schijnt nu al op te zijn!! De eerste toertochten worden gereden en er word al een klein beetje gefantaseerd over een 11stedentocht.. wie weet. Maar geen zorgen, de kans dat jullie nog op het ijs kunnen staan deze winter is zeker aanwezig. Geniet nog even van jullie vakantie, het prachtige zonnige weer en een bijzondere kerst op een bijzondere plek.

Liefs Dirk en Marieke

• 27 December 2010 - 18:55

Volken En Grietsje:

Leuk verslag! De surfplank kan in Delfstrahuizen wel het ijs op. Je kunt het hele meer over surfen op je ijsplankje.

Alvast welkom thuis! We bellen snel!

Greetz Volken en Grietsje