Corcovado, parque nacional, aan de Pacific!
Door: Karin
Blijf op de hoogte en volg Karin
14 April 2006 | Costa Rica, San José
Bij deze een verslag van het afgelopen weekend. Omdat er deze week geen les is ivm Semana Santa (Heilige week, Pasen), ben ik samen met Stefan, een Nederlandse jongen die ik ken van de talenschool, erop uit getrokken. We hebben de bus gepakt naar Golfito, in het zuiden. Dat deze bus een 'collectivo' was merkten we al snel: hij stopte werkelijk bij elke boom om mensen in of uit te laten stappen, zelfs in de middle of nowhere!! Na een verder comfortabele rit van 7 uur (na 5 min moest ik natuurlijk al plassen...)kwamen we in het plaatsje aan. De omschrijving 'vergane glorie' dekt de lading het best... Afgaand op de muziek raakten we 's avonds verzeild op een of ander christelijk buurtfeest in de plaatselijke sporthal. Vriendelijk werd ons de hand geschud door de organisatie en iedereen danste en klapte mee met de band! Dolle pret.
De volgende dag met een kleine en volgepakte ferry doorgegaan naar Puerto Jimenez op het schiereiland Osa en vandaar uit de collectivo taxi naar het 'plaatsje' Carate (Dit bestond uit een hut, waar wat versnaperingen werden verkocht). Dat was me een rit!! De taxi was een 4wheeldrive met een open 'bak' achterop met bankjes, hup, nog 8 Tico's dr bij en daar gingen we. Over de onverharde 'dirtroads', 42 km door de jungle. Ik ben de tel kwijt geraakt hoeveel rivieren we moesten oversteken... Dit was een avontuurlijk ritje. Vanuit Carate moesten we nog 45 min bepakt en bezakt over het strand lopen, op zoek naar een plek om te overnachten. Omdat wij niks gereserveerd hadden gingen we maar af op de tip dat er ergens een goedkope lodging zou zijn waar nog wel plaats was... Zo kwamen we terecht bij Filemon, een oude Costa Ricaan, die de eigenaar was van 'Paraiso de Corcovado', ofwel vier hutten op poten, een soort tenten. Eenvoudig, maar alles was dr, tot en met de hangmatten tussen palmen! En pal aan de Pacific Ocean... 40 mtr van de branding... zucht. Omdat we verder in het Corcovado parc geen reserveringen meer konden maken, konden we alleen maar dagtochtjes maken door het regenwoud. Maar dit was zeker de moeite waard!! Superveel beesten gezien!! (twee soorten apen, coati's (neusberen), een slang, grote spinnen, vlinders (blauw en zo groot als een hand) en grote rode papegaaien, giftige kikker, etc). Ben heel benieuwd hoe de foto's zijn... Helaas analoog, dus kan ik ze niet op de site zetten.
Na drie dagen relaxen (ik heb je boek uitgelezen Anke!)en wandelen besloten we weer verder te gaan. Weer de collectivo taxi terug en toen de bus vanuit Puerto Jimenez (veel 'voortvluchtige' gringo's (amerikanen) daar, om een beetje relaxed te leven en te surfen) naar San Isidro. We hoopten gelijk door te kunnen naar het surfersplaatje Dominical, maar dit lukte pas de volgende dag. Wel fijn om voor de verandering 'ns in een hotel met warme douche te verblijven! Ook nog ff van het uitgaansleven geproefd in een of andere hippe tent. Mmm, Imperial! (Nu noodgedwongen twee dagen zonder alcohol, omdat dit niet verkocht mag worden op witte donderdag en goed vrijdag. Tja.)
Nu dus in Dominical... Erg veel modder (want het heeft geregend.. ja ook hier helaas...), surfers en hotels... Wij zitten in het goedkoopste hostel wat er is, volgens mij. Net als twee meiden uit Dwingeloo die we ook al in Corcovado waren tegengekomen. De wereld is klein. Straks maar ff testen of het zeewater hier ook zo warm is...
Beso! Karin
14 April 2006 - 08:36
Anke:
Oke je hebt me zover: nu ben ik dus echt jaloers! ;) -
14 April 2006 - 09:11
Malou:
Ehm ja kan niets anders zeggen dan, ik wil ook!!! -
14 April 2006 - 18:45
Veronie:
Lijkt me geen verkeerde plaats om pasen te vieren :) -
14 April 2006 - 18:45
Veronie:
Lijkt me geen verkeerde plaats om pasen te vieren :) -
15 April 2006 - 10:08
Ien:
Spinnen ieuw! Ik mail je snel weer. Zwem ze!
Liefs Ien -
16 April 2006 - 20:48
Eva:
ha meissie,
klinkt nog steeds super goed!!! lijkt me ook wat voor te zeggen die reisjes! fóto's zien er trouwens ook leuk uit! Hier alles niet de moeite van het er over hebben waard. z'n gangetje zeg je dan he?! stuur je snel weer een mailtje met update
dikke kus eva -
17 April 2006 - 13:28
Nienke:
Ik vind het erg leuk om je verslagen te lezen!
geniet ervan!!
liefs nienke -
17 April 2006 - 13:51
ANke:
Pasen is zooooo saai. Wat zou ik er voor geven om ook zo´n avontures te kunnen beleven als jij...... x