Mexico....., Mexiiiiiiiicooooooo!!
Door: Karin
Blijf op de hoogte en volg Karin
23 Juni 2006 | Mexico, Mexico-stad
Op San Cristobal! San Cristobal is een koloniaal stadje in de provincie Chiapas, zuidwestelijk Mexico. En het is zo geweldig. Alle straatjes zijn mooi en schoon met kleurrijke huisjes. De kerken (waarvan ze dr plenty hebben) zijn opgeschilderd in de mooiste knalkleuren, blauw-wit, rood-geel, verzin het maar. En de sfeer is super. Er zijn erg veel marktjes, winkeltjes en cafes waar vaak livebands optreden. Het was erg fijn om eens geen reggeaton aan je kop te hebben maar fijne ska, reggea en poprock. De sfeer heeft wel iets weg van Antigua.
In het backpackershostel waar ik verbleef heb ik gelijk veel leuke mensen ontmoet. Mede doordat er elke avond een kampvuur is en iedereen zich daar met bier en marshmellows omheen verzamelt! De kroeg Revolucion vond ik het leukst. We hebben daar ook de Worldcupwedstrijden gekeken op groot scherm. Haha, ik en voetbal kijken! Ik begin het zelfs leuk te vinden (net als jij Belin!!) en heb ook nog de wedstrijden van Mexico gevolgd. Ze zijn hier best fanatiek en lopen allemaal in groene shirtjes rond.
De reis naar hier was zo goed verlopen, dat viel me erg mee! Ik heb het volledig met openbaar vervoer (chickenbussen!) gedaan en het koste me ongeveer net zoveel tijd als de shuttles. En veel goedkoper, haha. De aansluitingen waren super en overal werd ik met mn tas geholpen! Ik snap niet dat er in de chaos van bussen toch blijkbaar nog orde bestaat, verbazingwekkend. Nou na twaalf uur en mn eerste zelfstandige grensovergang was ik er!
Nadat ik de eerste dagen het stadje en nog een ander dorpje, Tenejapa, heb bekeken, en vooral veel had gechilled heb ik ook maar ff wat tours geboekt. Dat is toch wel erg fijn soms: je geeft geld, je schrijft je naam op een briefje en het wordt allemaal voor je geregeld. Ik heb een boottocht gemaakt door Canyon del Sumidero. Dan vaar je dus door een soort klif, met hoge rotswanden aan beide zijden. Super, zelfs nog krokodillen van dichtbij gespot!! Ook ben ik naar twee watervallen (Agua Azul, inderdaad met blauw water en Misol Ha) geweest en een aantal Maya sites: Palenque, Bonampak en Yaxchilan. Moet zeggen dat ik nu wel een beetje blase ben van al die ruineprut... Bonampak was wel erg cool, het was een heel kleine site, met eigenlijk alleen het centrale plein. Maar der was een tempel met muurschilderingen die nog bijna helemaal intact waren! Echt heel mooi, afbeeldingen van koningen, edelen, de strijd met andere steden, muzikanten etc etc. Ze zouden van mij zo een muurtje in mijn kamer onderhanden mogen nemen... Vrees alleen dat ik wat aan de late kant ben. De schilderingen zijn al ruim voor Christus gemaakt. Doordat ik twee keer met een tourgroup mee was met spaansprekend volk en de rondleidingen dus ook in het Spaans waren, heb ik zelfs nog flink mn taalvaardigheid kunnen bijspijkeren.
Vlakbij Palenque kon je in de jungle overnachten: in El Pachan, waar een aantal hutjes en cabinas tussen al het groen stonden. En het was dr snikheet en vochtig, zoals het in de tropen hoort te zijn. (Heel anders dan San Cr. wat hoog in de bergen lag en waar je snachts aan drie dekens eigenlijk nog niet genoeg had). En je raad het al: overal beesten! Tis maar goed dat ik aan de malariapillen ben.
Nu ben ik weer in Antigua en morgen ga ik met Lilly en Nienke naar Honduras!
Adios! Besos!!
24 Juni 2006 - 10:13
Vero:
Ha Ka
bedankt voor je mail! Nog steeds erg leuke verhalen en nog steeds jaloers! Veel plz in Honduras.
X Vero -
24 Juni 2006 - 22:07
La Chica Alema:
Wat een dag.......! Duitsland wint tegen zweden en ik was perfect gekleed (Duitse sokken, Duitse trui, flag op gezicht):FEEST. Maar nog veeeeeel leuker, lieve ka: ik ga over ca. 1 mnd naar INDIA!!!!!!!!!! Stage daar is geregeld. Krijg ik dus eindelijk ook zo´n site. Kun jij me lkr in de gaten houden en op mijn verhalen jaloers worden, net zoals ik elke keer als ik jou belevenissen lees. Nu snel visum, injecties,... regelen. Dinsdag a.s. naar de WK-wedstrijd Brasil-Ghana, in het stadion nota bene. Scriptie-einde nadert ook. Druk, druk. Ik mail je snel. xx. -
25 Juni 2006 - 14:40
Ien:
Haai!
IEEE een spin en wat voor een! Leuke foto`s! Ik ga zo hier weer de wedstrijd tegen Portugal kijken...wordt spannend! Liefs Ien -
25 Juni 2006 - 17:19
Sytse:
Hey Karin! Goed om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt! Ik vermaak me ook prima met Amsterdam leren kennen, stage lopen en wk kijken. Maar toch... als je wilt ruilen...