Duiken op Utila!!
Door: Karin
Blijf op de hoogte en volg Karin
01 Juli 2006 | Honduras, Utila
Vorige week zaterdag ben ik met Nienke en Lilly uit Antigua vertrokken... om 4.00 ´s nachts ging onze shuttle richting Copan. Het dorpje Copan was wel schattig, maar de Maya ruines vielen echt een beetje tegen. Heb er echt al teveel en te mooie gezien, denk ik.
Gelukkig gingen we al snel door naar het tropische eilandje in de Caribean: Utila!! Daar aangekomen hebben we gelijk ingecheckt in de Mango Inn, waar ze een erg relaxed zwembad hadden. Omdat Lilly ziek werd was dat wel de redding voor de komende 3 dagen... Donderdag wilden we toch echt wel heel graag van start met de duikcursus (voor PADI, of Open Water, een heus duikbrevet!). De theorie hield in dat we een heus studieboek moesten doorlezen en video's moesten kijken. Bleek allemaal erg mee te vallen. Vrijdag gingen we geheel onverwacht al met de praktijk beginnen! We werden in een wedsuit gehesen en moesten eerst in het ondiepe oefenen met de zogenaamde skills. En dat onder water! Duikbril afzetten en weer opzetten enz. Hebben jullie enig idee hoe je onder water het water uit een duikbril kan krijgen? Verbazigwekkend genoeg is het heel makkelijk. Na wat kramp-verwijder-oefeningen en enige gewenning aan onze equipage, gingen we gelijk onze eerste duik wagen. Met de boot gingen we naar een van de vele koraalriffen rond het eiland en al snel bevonden we ons op 12 meter onder de zeespiegel. Natuurlijk moest dr gecheckt worden of we onze skills op deze diepte ook nog beheersten...
Zondag (om 7.00 uur verzamelen...) gingen we de laatste twee duiken voor ons brevet doen, deze keer naar 18 meter diepte. Het ging alleen maar beter, was ik na de eerste keer nog een dag halfdoof aan een oor, nu ging het klaren (het verlichten van de drukverschillen in je holtes) soepeltjes. Alleen... ik was zo zeeziek... Ik had het echt niet meer. Eerst op de boot en daarna dobberend in je trimvest in het water... Groen en geel was ik! Halelujah. Maar, toen waren we toch echt geslaagd!! Maandag gingen we nog twee fundives maken. Toen hadden we eindelijk tijd om echt om ons heen te kijken! De 'vangst' van de dag was: een zeeschildpad, een rog, een egelvis, een zeeslak en nog veel meer vissen en visjes! En nu maar hopen dat mn onderwater-foto's een beetje gelukt zijn. 's Middags wou ik meegaan op een dolfijnen-search. Je zou dan kunnen snorkelen met dolfijnen... Hoe gaaf is dat!! Helaas werd de tour gecanceled, omdat de zee te ruig was. (Goh, dat had ik nog niet gemerkt...). Echt superjammer, was toch wel echt een buitenkansje geweest...
Voor de innerlijke mens was Utila ook een erg geschikte plek. Bijna elke avond hebben we verse vis gegeten! Zondag had ik mn eerste ervaring met kreeft, haha. Zeker voor herhaling vatbaar! Ook waren er veel barretjes waar ze wel wisten hoe ze een lekkere cocktail in elkaar moesten blenden! De Treetanic was het leukst, de eigenaar was al 13 jaar bezig om de bar op te leuken met bruggetjes, platforms met terrasjes en alles versierd met knikkers, schelpen en flessen! De bar was een soort boomhut!
Het samenreizen begon leuk, maar al na een paar dagen begon ik te beseffen dat samenreizen blijkbaar niet vanzelfsprekend lukt met iedereen. Heb me een paar dagen echt een beetje rot gevoeld, soort derde-wiel-aan-de-wagen-gevoel. Heb daarna ook maar de knoop doorgehakt om onze wegen te scheiden en ben naar een andere, meer hostelachtige plek verhuisd. Daar ontmoette ik al snel leuke mensen en het 'independent woman' gevoel kwam al snel terug. Op dat soort momenten is het wel fijn om mailtjes of smsjes (dat kan hier!!) te ontvangen van jullie! Dus vooral blijven doen!!
Dikke kus, Ka
07 Juli 2006 - 06:45
ANke:
Hallo Ka. Ik ben trouw weer een vd eerste, die hier een bericht voor jou achterlaat ;-). Wel leuk om weer iets te lezen. Was wel benieuwd naar je duik-skills.
Ik was gisteren bij Anke L. in Utrecht, lkr shoppen en dan met haar uiteten. Gezellig! En vdg GA IK AFSTUDEREN!! Jaaaa, over n half uur krijg ik mijn cijfer! En maandag dan een weekje op vakantie (naar Fuerteventura waar mijn broertje nu werkt). Ik mail je nog voordat ik vertrek. Dikke XX! -
07 Juli 2006 - 09:56
Hilde:
hey Karin! -
07 Juli 2006 - 10:00
Hilde:
haha! die reactie hierboven was niet alles wat ik te melden had hoor! ging niet helemaal goed! ;-P wat gaaf dat je je open water hebt gehaald! goed man! knap! duiken is gaaf he? vonden Marielle en ik toen ook, alleen hebben wij helaas geen schildpad gezien onderweg. jij wel! ben jalours! hoe gaaf is dat? duiken, en dan kom je onderwater zo'n mage kollosaal beest tegen die met uitsterven wordt bedruigd... vond ze op het land al heel erg indrukwekkend! laat staan als ze aan het zwemmen zijn. goed hoor dat je lekker je eigen plan trekt en weer je eigen weg bent gegaan. tis toch je eigen reis he? (girl power! haha!)geniet er nog lekker van! groetjes uit een zomers Holland!! dikke kus!
07 Juli 2006 - 11:02
Annemie:
He KA. Wat gaaf je duikbrevet!!! Lijkt me supermooi, die onderwaterwereld. Ik heb je twee keer geprobeerd te sms-en, maar het mislukt steeds, boehoe. Liefs -
07 Juli 2006 - 17:36
Karin:
Ha Mie,
Jammer dat het smsen niet lukte... Ben nu in Guatemala, daar heb ik geen bereik, maar misschien morgen in Belize?
x Ka